sábado, 19 de marzo de 2011

PRIMER BORRADOR // PRIMER ESBORRANY // PREMIER BROUILLON // FIRST DRAFT

Promovemos una serie de debates en diferentes países sobre la imposición del DSM como referencia única.

PRIMER BORRADOR PARA UN CONSENSO A FAVOR DE UNA PSICOPATOLOGÍA CLÍNICA, QUE NO ESTADÍSTICA.

Espai Freud convoca a todas las instituciones, asociaciones, colegios profesionales, centros de la red pública y privada, y a todos los profesionales en general, a debatir y posicionarnos a favor de un criterio de diagnosis clínica.

Aprovechando que en mayo-2013 entrará en vigor la nueva revisión del Manual Diagnóstico y Estadístico de los Desordenes Mentales (DSM), desde ahora y hasta esa fecha es el tiempo que se propone para llevar a cabo acciones y organizar debates sobre dos ejes centrales:

-Debatir sobre la utilidad clínica de una clasificación que, de revisión en revisión, ha ido perdiendo el saber de la Psicopatología Clásica.

-Consensuar un criterio clínico sobre las sintomatologías psíquicas.

El calendario que se propone es el siguiente:

-De aquí al inicio del 2011 enviar a Espai Freud (espaifreud@gmail.com) ideas y propuestas para confeccionar el escrito definitivo de la convocatoria a los debates que se proponen.

-Difundir el escrito definitivo a favor de una Psicopatología Clínica para recabar apoyos al debate, tanto a nivel estatal como internacional.

-Durante el primer semestre del 2011, los diferentes grupos e instituciones que se adhieran al manifiesto nos harán llegar sus propuestas de actos y debates, a fin de confeccionar un calendario de actividades a la manera de lo que hicimos durante el Any Freud.

-Durante el curso 2011-2012 se llevarán a cabo los debates programados.

-A finales del 2012 se llevará a cabo una Jornada final para exponer lo debatido en los diferentes grupos de trabajo y encontrar un consenso sobre los dos ejes de discusión que se proponen.

Transversalmente a los dos ejes de discusión citados, os convocamos a compartir el conocimiento clínico (logía) sobre el pathos (padecimiento sintomático, que no enfermedad) psíquico, y si este saber clínico nos autoriza a cuestionar la existencia de una salud psíquica, estadística o normativa, así como la impostura clínica e intelectual del desorden, trastorno, enfermedad mental.

Las clasificaciones internacionales ¿nos están causando más problemas que soluciones e impidiendo tratar lo posible?

Los tratamientos ¿sólo han ser paliativos para las consecuencias de la sintomatología psíquica y no para sus causas?

¿Ya nos va bien que en aras de la eficiencia se tienda -imponiéndose- al tratamiento único (terapias tipificadas para trastornos formateados), con el consiguiente menosprecio de las diferentes estrategias terapéuticas y la libertad de elección de los pacientes?

En definitiva, os convocamos a debatir sobre si las clasificaciones y los tratamientos pueden ser neutrales respecto a las teorías etiológicas, como se pretende, y al mismo tiempo ser neutrales a la ideología del control social e intereses extra clínicos.

Barcelona, a 20 de Octubre de 2010

ESPAI FREUD

espaifreud@gmail.com

http://espaifreud.blogspot.com/


PRIMER ESBORRANY PER A UN CONSENS A FAVOR D'UNA PSICOPATOLOGIA CLÍNICA, QUE NO ESTADÍSTICA.

Espai Freud convoca totes les institucions, associacions, col·legis professionals, centres de la xarxa pública i privada, i tots els professionals en general, a debatre i posicionar-nos a favor d'un criteri de diagnosi clínica.

Aprofitant que en maig-2013 entrarà en vigor la nova revisió del Manual Diagnòstic i Estadístic dels Desordres Mentals (DSM), des d'ara i fins a aquesta data és el temps que es proposa per dur a terme accions i organitzar debats sobre dos eixos centrals:

-Debatre sobre la utilitat clínica d'una classificació que, de revisió en revisió, ha anat perdent el saber de la Psicopatologia Clàssica.

-Consensuar un criteri clínic sobre les simptomatologies psíquiques.

El calendari que es proposa és el següent:

-D'aquí l'inici del 2011 enviar a Espai Freud (espaifreud@gmail.com) idees i propostes per confeccionar l'escrit definitiu de la convocatòria als debats que es proposen.

-Difondre l'escrit definitiu a favor d'una Psicopatologia Clínica per demanar suports al debat, tant a nivell estatal com a internacional.

-Durant el primer semestre del 2011, els diferents grups i institucions que s'adhereixin al manifest ens faran arribar les seves propostes d'actes i debats, a fi de confeccionar un calendari d'activitats a la manera del que vam fer durant l'Any Freud.

-Durant el curs 2011-2012 es duran a terme els debats programats.

-A finals del 2012 es durà a terme una Jornada final per exposar el debatut en els diferents grups de treball i trobar un consens sobre els dos eixos de discussió que es proposen.

Transversalment als dos eixos de discussió citats, us convoquem a compartir el coneixement clínic (logía) sobre el pathos (patiment simptomàtic, que no malaltia) psíquic, i si aquest saber clínic ens autoritza a qüestionar l'existència d'una salut psíquica, estadística o normativa, així com la impostura clínica i intel·lectual del desordre, trastorn, malaltia mental.

Les classificacions internacionals ens estan causant més problemes que solucions i impedeixen tractar el possible?

Els tractaments només han ser pal·liatius per a les conseqüències de la simptomatologia psíquica i no per a les seves causes?

Ja ens va bé que en nom de l'eficiència es tendeixi -imposant-se- al tractament únic (teràpies tipificades per a trastorns formatats), amb el consegüent menyspreu de les diferents estratègies terapèutiques i la llibertat d'elecció dels pacients?

En definitiva, us convoquem a debatre sobre si les classificacions i els tractaments poden ser neutrals respecte a les teories etiològiques, com es pretén, i alhora ser neutrals a la ideologia del control social i interessos extra clínics.

Barcelona, 20 d'octubre de 2010

ESPAI FREUD

espaifreud@gmail.com

http://espaifreud.blogspot.com/


PREMIER BROUILLON POUR UN CONSENSUS EN FAVEUR D’UNE PSYCHOPATHOLOGIE CLINIQUE, ET NON PAS STATISTIQUE.

Espai Freud invite toutes les institutions, associations, collèges de professionnels, centres de santé publique et privée, et à tous les professionnels en générale, pour débattre et se déclarer en faveur d’un critère de diagnose clinique.

À l’occasion que le prochain mois de mai 2013 prendra effet une nouvelle révision du Manuel Diagnostique et Statistique des Désordres Mentaux (DSM), dès maintenant et jusqu’à cette date, nous proposons la mise en place d’actions et l’organisation de débats autour de deux axes principales :

- Débattre sur l’utilité clinique d’une classification que, révision après révision, a perdu le savoir de la psychopathologie classique

- La mise en accord sur un critère sur la symptomatologie psychique.Le CALENDRIER que nous proposons est le suivant :

- Dès maintenant et jusqu’au début du 2011, nous vous proposons d’envoyer à Espai Freud (espaifreud@gmail.com) vos idées et suggestions pour l’élaboration d’un écrit définitif pour l’appel aux débats que doivent être proposés.

- La diffusion de l’écrit définitif en faveur d’une Psychopathologie Clinique pour obtenir des soutiens pour le débat, autant au niveau national que international

- Pendant la première moitié de l’année 2011, les différents groups et institutions qui adhéreront au manifeste nous feront parvenir ses suggestions d’événements et discussions afin de mettre en place un calendrier d’activités, tel que nous l’avons fait pendant l’Année Freud

- Pendant le cours 2011-2012 auront lieu les différents débats et discussions programmés.

- A la fin du 2012 aura lieu une journée finale pour exposer ce qui a été débattu dans les différents groupes de travail et trouver ainsi un consensus sur les axes de discussions que l’on proposera.

De façon transversale aux axes de discussion déjà mentionnés, nous vous invitons à partager votre connaissance clinique sur le pathos (souffrance symptomatique, et non maladie) psychique et déterminer si ce savoir clinique nous autorise à mettre en question l’existence d’une santé psychique, statistique ou normative, ainsi que l’imposture clinique et intellectuelle du désordre, trouble et maladie mentale.

Les systèmes de classification internationale, nous causent-ils plus de problèmes que solutions, en nous empêchant de traiter le possible ?

Les traitements, doivent-ils être que de palliatifs pour les conséquences de la symptomatologie psychique et non pour ses causes ?

Dans l’objectif de l’efficacité, nous convient-elle cette tendance –qui s’impose- au traitement unique (thérapies typifiés pour troubles formatés) avec le mépris qui se dérive des différentes stratégies thérapeutiques et la liberté de choix des patients ?

En résumé, nous vous invitons à débattre le fait de si les classifications et les traitements peuvent être neutres vis à vis des théories étiologiques, tel que l’on le prétend, et au même temps être neutres à l’idéologie du control social et les intérêts extra-cliniques.

Barcelone, 20 Octobre 2010.

ESPAI FREUD

espaifreud@gmail.com

http://espaifreud.blogspot.com/


FIRST DRAFT FOR A CONSENSUS ON A CLINICAL AND NOT STATISTICAL PSYCHOPATHOLOGY

Espai Freud summon all institutions, private and professional associations, public network and private centers, and all professionals in general to debate and take up a stance for a criteria to clinical diagnosis

Next May 2013,a new reviewed version of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders ( DSM-V) will come into effect. From this moment until now we propose you to undertake actions and organize events and debates on two main axes:

1. To debate on the clinical utility of a classification system that, review after review, have lost its knowledge on classical psychopathology

2. To reach a clinical consensus about psychic symptomatology

The calendar we propose would be as follows:

From this date to the beginning of 2011 you can send to Espai Freud (espaifreud@gmail.com) your ideas and proposals to elaborate a definitive document for our call to the debate to be proposed.

To spread this definitive document for a consensus on a clinical psychopathology, so we can obtain support for the debate, both national and internationally

- During first semester of 2011 different groups and institutions that are supporting this cause will send us their own proposals for events and discussions, so we can build a final calendar for activities as we did with Any Freud.

- During 2011 and 2012 scheduled discussions and events will take place

- At the end of 2012 there will take place a final conference or meeting in order to present what have been discussed within the different work groups on both proposed axes.

Along with these two axes of discussion, we summon you to share your clinical knowledge on psychic pathos (rather symptomatic suffering than illness). We would also like to discuss whether this clinical knowledge authorizes us to question the notion of psychic health, either statistic or normative, as well as the intellectual and clinical imposture of the notion of disorder and mental illness.

Our current international classifications, are they causing us more problems than solutions, preventing us from treating what is possible?

Our current treatments, should they only alleviate the effects of psychic symptoms and not their causes?

Are we all right with the fact that one only treatment (typified therapies for formatted disorders) is being imposed to the reason of efficiency and contempt of each patient choice freedom and diversity in therapy strategy?

In short, we invite all of you to discuss whether the classifications and treatments can be neutral with regards to etiological theories, social control ideology and extra-clinical interests, as it is presumed nowadays.

Barcelona, 20th October 2010

ESPAI FREUD

http://espaifreud.blogspot.com/

espaifreud@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario